Inarin kunta on perustettu virallisesti 25.6.1876. Vietämme juhlavuotta kokonaisen vuoden 2026.  Kutsumme kaikki inarilaiset, erilaiset toimijat, kylät, yhdistykset ja yritykset rakentamaan juhlavuotta yhdessä kanssamme!

Tavoitteena on, että juhlavuosi näkyy Inarin eri kylissä monipuolisena tapahtumatarjontana ja sisältönä. Juhlavuoden ohjelman toivotaan koskettavan kaikkia ikäryhmiä. Tapahtumien ja toiminnan lisäksi juhlavuoden toivotaan jättävän jälkeensä myös jotain pysyvää ja konkreettista tulevillekin sukupolville. Inarin kunta koordinoi juhlavuoden tapahtumia. 


Inarin kunta täyttää 150 vuotta vuonna 2026. Juhlavuoden kunniaksi on tarkoitus tehdä Inarin historiakirja joka on jatkoa Inari-Aanaar- kirjalle ( Inarin historiaa jääkaudesta jälleenrakennusvuosiin) .

Kirjan taustatietojen hankkimiseksi Inarin kunta käynnistää tarinailtojen sarjan. Ensimmäisessä tarinaillassa 22.10. muistellaan Ivalon seudun kouluhistoriaa ja toisessa 7.11. Inarin kirkonkylän ja laajemmin koko Pohjois-Inarin kouluhistoriaa. Tarinoita muistellaan myös lakkautettujen kyläkoulujen osalta sekä kouluilla toimineiden erilaisten ammattiryhmien sekä oppilaiden näkökulmasta.

Tilaisuudet juontaa Inarin kunnan historian tuntija Irja Jefremoff. Tervetuloa mukaan muistelemaan tai vain kuuntelemaan tarinoita inarilaisesta elämästä. Kahvitarjoilu kuuluu luonnollisesti asiaan.

LIITUKAUDESTA TEKOÄLYYN- TOTUUS INARILAISESTA KOULUSTA

IVALON KOULU - JA KULTTUURIKESKUS KAARRE
TIISTAI 22.10.KLO 18.00

INARIN KOULUKESKUS ŠIELÂ
TORSTAI 7.11. KLO 18.00

Inarin kunnan tarinailtojen mainos, kouluhistoriaa muistellaan Ivalossa sekä Inarissa

Lisätietoja tarinailloista:

Ilkka Korhonen
sivistysjohtaja
ilkka.korhonen@inari.fi

Arja Kuisma
kirjastonhoitaja
arja.kuisma@inari.fi
p. 040 6211360

Anne-Marie Kalla
viestintä- ja yhteistoimintapäällikkö
p. 040 723 0607
anne-marie.kalla@inari.fi


Seuraa juhlavuoden valmisteluja Inarin kunnan somessa #inari150

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: