Ajankohtaisia kulttuuritapahtumia
Taidenäyttely Vatma - Rebekka Madisson
Vatma on yksi poromerkkiteoista, porot ja poronhoidon ym,päristö onkin taiteeni suurin inspiraation lähde.
Perheeni porostelee Kyrön paliskunnassa, mutta myös Inarilla on ollut suuri vaikutus taiteeseeni. Työskennellessäni Kutuharjun koeporotilalla, maalasin illat poroja ja päivät hoidin poroja. Ollessani välillä viikkoja Kutuharjussa, maalaukseni alkoivat saamaan uuden merkityksen. Porojen avulla sain maalattua erilaisia tunnetiloja kankaalle ja taiteesta tulikin osa elantoani. Nyt tasapainottelenkin näiden kahden välillä ja toinen toistaan aina motivoi eteenpäin. Sain yhdistettyä kaksi unelma-ammattiani yhdeksi.
Toivottavasti löydät taiteestani inspiraatiota, lempeyttä ja sinulle tärkeitä tunteita. Osa teoksista on myynnissä ja niitä voi kysellä sähköpostilla. Verkkokaupassa on myös koruja, taidetta, julisteita, postikortteja ja muita teoksistani.
Taidenäyttely on vierailtavissa arkisin klo 9-15 Monitoimitalo Kuulaassa, Ivalossa, Rantatie 10b. Muista jättää nimmari vieraskirjaan, jotta saamme kävijämääriä tilastoitua.
-Rebekka Pääkkölä
Lisätietoja Inari-villapaita ja Inari-lapaset neulesuunnittelukilpailusta osoitteessa www.inari.fi/150
Kilpailuaika on 6.12.2024 - 31.5.2025
Vuonna 2026 Inarin kunta täyttää 150-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Inarin kunta järjestää kaikille avoimen Inari-villapaita ja Inari-lapaset neulesuunnittelukilpailun.
Kilpailun tavoitteena on löytää Inarin kunnalle villapaitamalli ja lapaset. Mallit tulevat kaikkien vapaaseen käyttöön. Voit osallistua molempiin tai vain toiseen suunnittelukilpailuun.
Miten voit osallistua?
INARI - VILLAPAITA
Suunnittele ja neulo Inari-aiheinen villapaita. Voit lähettää kilpailuun käsin neulotun villapaidan tai kuvan villapaidasta.
Mukana tulee olla neuleohje, sekä mallisuunnitelma ruutupiirroksena. Neuleohjeen tulee sisältää myös kokotiedot (S, M, L ja XL) sekä lanka- ja puikkosuositus.
INARI - LAPASET
Suunnittele Inari-aiheiset lapaset. Kilpailuun voi osallistua valmiilla tuotteella tai suunnitelmalla. Voit lähettää kilpailuun käsinkudotut lapaset tai kuvan lapasista. Mukana tulee olla neuleohje, mallisuunnitelma ruutupiirroksena, sekä lanka- ja puikkosuositus. Voit osallistua myös pelkällä suunnitelmalla.
Suunnitelmassa tulee olla piirretty kuva lapasista sekä lapasten neulemalli ruutupiirroksena. Kiinnitä suunnitelmassa huomiota lankajuoksujen pituuteen ja käytettyjen värien määrään.
Kilpailumallien tulee olla uusia ja ennen julkaisemattomia ja niiden toivotaan kuvastavan Inarin kunnan arvoja ja ominaispiirteitä.
Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla työllä, jotka ovat villalangalla/luonnonmateriaaleilla käsin neulottuja. Jokainen työ tulee toimittaa itsenäisenä ehdotuksena. Voit osallistua molempiin tai vain toiseen suunnittelukilpailuun.
Kerro työstäsi lyhyesti. Mistä sait inspiraation malliisi?
***
Voittajamallit tulevat vapaaseen käyttöön, kaikkien hyödynnettäväksi. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden valmistuttaa kilpailusuunnitelmasta valmis tuote. Inarin 150-vuotisjuhlatoimikunta valitsee molemmista sarjoista kolme parasta työtä, jotka koeneulotaan. Neulotut työt julkistetaan itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2025, jolloin avataan yleisöäänestys voittajatöistä.
Villapaitasuunnittelukisan voittaja palkitaan 500 € ja lapaset suunnittelukisan voittaja palkitaan 100€. Toiseksi ja kolmanneksi jääneet työt palkitaan myös. Voittajamallit julistetaan juhlavuoden avaustilaisuudessa tammikuussa 2026.
Miten palautat kilpailutyön?
Anna työllesi nimi, joka toimii myös nimimerkkinäsi kilpailussa. Merkitse antamasi nimimerkki kilpailuehdotukseesi ja liitä mukaan erillinen kirjekuori nimimerkilläsi varustettuna. Kirjoita kuoreen sisälle omat yhteystietosi (nimi. osoite, puhelinnumero ja sähköposti). Toimita kilpailuehdotuksesi Inarin pääkirjastoon (Piiskuntie 4, 99800 Ivalo) tai Inarin saamelaiskirjastoon (Sajos, Menesjärventie 2 A, 99870 Inari) tai voit myös postittaa ehdotuksesi osoitteeseen Inarin kunta/Suunnittelukilpailu, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo.
Huomioi, että lähetyksen tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Myöhästyneitä ehdotuksia ei huomioida. Kilpailuun luovutetut työt palautetaan neulojille.
Inariviikot järjestetään jälleen heinäkuussa 18.-27.7.2025
Kyläyhdistykset, seurat, yhdistykset, harrastusporukat ja yrittäjät – nyt on oikea aika päättää, millaista toimintaa tuoda näkyväksi Inariviikkojen yleisölle!
Tapahtumia voi ilmoittaa Inariviikot.fi -sivustolla olevalla lomakkeella. Ilmoitettuja tietoja voi tarvittaessa täydentää myöhemmin.
Tapahtumia lisätään kalenteriin sitä mukaa kuin niitä ilmoitetaan. Kaikki 31.5.2025 mennessä ilmoitetut tapahtumat
- listataan joka kotiin jaettavaan ohjelmalehteen
- käännetään saamen kielille ja englanniksi
- saavat enemmän somenäkyvyyttä ja kuvia/videoita omaan käyttöön.
Tapahtumajärjestäjät saavat käyttöönsä "Olemme mukana Inariviikoilla" -tunnuksen.
Tule sinäkin osaksi Inariviikkoja 2025!
Inarin kunnan avustukset yhdistyksille, yhteisöille ja muille toimijoille
Kunnan myöntämillä avustuksilla tuetaan inarilaista yhdistys- ja kansalaistoimintaa sekä kannustetaan kuntalaisia yhteisölliseen toimintaan. Avustuksia voidaan myöntää inarilaisille tai Inarissa toimiville yhdistyksille, säätiöille, yhteisöille ja henkilöille. Kunta myöntää avustuksia vuosittain käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Pääosa kunnan avustuksista myönnetään kunnan kaikkien toimialojen yhteisessä avustushaussa, joka järjestetään kerran vuodessa alkuvuodesta.
Yleisavustus, kohdeavustus ja kyläyhdistyksen avustus ovat haettavissa yhteisessä avustushaussa kerran vuodessa. Vuoden 2025 avataan alkuvuodesta.
Laajan tietojärjestelmäuudistuksen vuoksi kunnan avustushaku yhdistyksille, yhteisöille ja muille toimijoille on aiempia vuosia hieman myöhäisempänä ajankohtana. Tätä tiedotetta kootessa ei ole edelleenkään antaa tarkkaa hakuaikaa, sillä järjestelmän asennustyöt ovat kesken. Heti kun aikataulu selviää, siitä tiedotetaan paikallislehti Inarilaisessa sekä kunnan kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.
Tutustu hakuohjeisiin ja sähköiseen hakujärjestelmään tästä linkistä.
Perustelluista syistä voi harkinnanvaraista avustusta voi hakea jatkuvassa haussa vuoden 2025 yhteisen avustushaun päätyttyä, mikäli varoja jää käyttämättä.
Elokuvateatteri Kaarre esittää tänä viikonloppuna!
Katso tästä ohjelmisto Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteen elokuvateatteri Kaarteen omalta sivulta!
Käyntiosoite: Koppelontie 4, 99800 Ivalo.
Elokuvateatterin toimintaa voi tulevien elokuvaesitysten osalta seurata myös Elokuvateatteri Kaarteen facebook-sivuilta!
Kaarteen pääovet ja lipunmyynti avataan puoli tuntia ennen näytöstä. Maksutapana käyvät pankki- ja luottokortit, käteinen ja ePassi, Smartum ja RJ-tykykuntosetelit.
Muutokset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Äkilliset muutokset ohjelmistossa ilmoitetaan Kaarteen facebook-sivulla!
Odottaako taiteesi esille pääsyä kotisi nurkissa?
Monitoimitalo Kuulaan taidenäyttelytila on varattavissa taidenäyttelyille. Varaukset ja tiedustelut vapaista näyttelyajankohdista kulttuurisihteeriltä nro 040 7767546 tai mirja.karjalainen@inari.fi Lähetä esittely itsestäsi taiteilijana ja ehdotus näyttelyyn saapuvista taideteoksistasi,niin katsotaan taidenäyttelylle sopiva ajankohta. Näyttelyiden kestot ovat pääasiassa kahdesta viikosta kuukauteen. Joskus voimme sopia hieman pidemmän näyttelyoloajan. Lähetämme hakijoille lisätietoa sähköpostitse ja näyttelysopimuksen täytettäväksi.
Monitoimitalo Kuulas on avoinna arkisin virka-aikaan ja näyttely on omatoiminäyttelyalue ja helposti vierailtavissa. Tilassa on paljon muuta päiväaikaista toimintaa, joten emme palkkaa erikseen näyttelynvalvojaa tilaan. Kuulaassa on kameravalvonta läpi rakennuksen.
Kulttuuritoimen uusi taidenäyttelytila sijaitsee entisen lukion kiinteistössä osoitteessa Rantatie 10 b, Ivalo. Näyttelytilaa voi tiedustella kulttuurisihteeriltä mirja.karjalainen@inari.fi. Näyttelytilan uusi esite on työn alla.
Inarilaisteko-kulttuuripalkinto
Inarilaisteko-kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain kunnan järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.
Inarilaistekopalkinto myönnetään ensisijaisesti inarilaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut merkittävästi paikallisen kulttuurin hyväksi. Perustellusta syystä palkinto voidaan myöntää myös henkilölle tai yhteisölle, jonka kotikunta ei ole Inari. Palkinto voidaan tarvittaessa jakaa useampaan osaan. Yksityiset henkilöt ja yhdistykset voivat tehdä esityksiä palkinnon luovuttamisesta. Esitykset Inarilaisteko-palkinnon saajaksi tehdään Inarin kunnan kulttuurisihteerille mirja.karjalainen@inari.fi tai 0407767546. Sivistyslautakunta käsittelee ehdotukset ja tekee valinnan Inarilaisteko-palkinnon saajasta marraskuun kokouksessa.
Kuluvan vuoden Inarilaisteko-palkinnon saajaehdotuksia voi jättää kulttuurisihteerille perusteluiden kera lokakuun loppuun asti.
Aikaisempien vuosien Inarilaisteko-palkintojen saajat luettavissa tästä linkistä: Inarilaisteot
Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteen prosenttitaideteos Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2, 2022
SAMULI KONTIO
Kuva: Juha Kauppinen Photography
Inarin kunnan taidekokoelma | Aanaar kieldâ taaiđâčuágáldâh | Aanar kååʹdd čeäppõsnorldõk | Anára gieldda dáiddačoakkáldat | Acrylic on cotton canvas
8 x 114 cm x 300 cm
akryylimaalaus puuvillakankaalle | akryylmáálám pumbulkággás | akryylkälkkõs pombbâlaunnsa | akrylamálagovva bummolgággásii
Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre | Art Collection of Inari Municipality
Samuli Kontio (s. 1975) on lappilainen taidemaalari. Pohjoisen luonto sen kaikkine ilmiöineen on usein Kontion teosten innoittajana. Hänen teoksensa avaavat uusia näkökulmia arktiseen yhdistämällä populaarikulttuurin kuvastoa pohjoisen mystiikkaan ja mielenmaisemaan.
Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2 -teos koostuu kahdeksasta vierekkäisestä akryylimaalauksesta, jotka ilmentävät Inarin kahdeksaa vuodenaikaa syksystä alkaen. Saamelaiskulttuurien henkeä ja luontosuhdetta tutkivassa teoksessa valitut kuva-aiheet rinnastuksineen muodostavat oman tarinallisen kerroksensa. Katsoja voi löytää niistä viittauksia tunnettujen saamelaistaiteilijoiden teoksiin ja elementtejä omakohtaisen taide-elämyksensä muodostamiseen. Kauempaa katsoen teos näyttäytyy enemmän väripintoina kuin yksityiskohtaisina aiheina.
Inarinsaame:
Samuli Kontio (š. 1975) lii lappilâš taaiđâmáálár. Tavekuávlu luándu puoh almonijdiskuin lii távjá Kontio tuojij inspiristee. Suu tyejeh lekkih uđđâ keččâmkuávluid arktâsâžân ovtâstitmáin populaarkulttuur kuuvijd tavekuávlu mystiikân já mielâuáinusáid.
Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2 -tyeji hamâšuvá käävci paldâlâs akryylmááláámist, moh čäittih Aanaar käävci iveääigi čoovčâst ovdâskulij. Sämikulttuur vuoiŋâ já luándukoskâvuođâ totkee tyejeest väljejum kovefáádáh paldâlistmijdiskuin hämmejeh jieijâs mainâslii keerdi. Keččee puáhtá kavnâđ tain čuujootmijd tobdos sämitaidârij tuojijd já elementijd jieijâs taaiđâfeerim hammiimân. Olgoláá kejâdijn tyeji oro eenâb ivneasseen ko detaljilâš fáddán.
Koltansaame:
Samuli Kontio (š. 1975) lij lappineǩ čeäppõseunneei. Tââʹv luâtt tõn eettmõõžžineez lij tääuʹjben Kontio tuejjõõzzi älšmõʹttjen. Suu tuejjõõzz ääʹvee ođđ ǩiõččâmvueʹjjid aarktliʹžže õhtteeʹl populaarkulttuur kaartid tââʹv mystiʹǩǩe da miõllkueʹstlma.
Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2 -tuejjõs nårrai kääuʹcest paaldi åårrai akryylkälkkõõzzâst, kook sueiʹmkrâʹstte Aanar kääuʹc eeʹjjääiʹj čõõučâst ääʹljeeʹl.
Sääʹmkulttuur jiõgg da luâttkõskkvuõđ tuʹtǩǩeei tuejjõõzzâst vaʹlljum snimmõkteeʹm paaldummšineez räjja jiijjâs maainâsnallšem riâddâs. Ǩiõčči vuäitt kaunnâd viʹjttjummšid tobddum sääʹmčeäppniiʹǩǩi tuejjõõzzid da elemeeʹntid jiijjanvuõttsa čeäppõsjeäʹlstõõzz šõõddtummša. Olgglest ǩiõččeeʹl tuejjõs čuäjtââtt jäänab euʹnnoolžen ǥu tääʹrǩes teeʹmmen.
Pohjoissaame:
Samuli Kontio (r. 1975) lea lappilaš dáiddamálár. Kontio dáidaga inspirašuvdnan doaibmá dávjá davvi luondu dan buot iešvuođaiguin. Su málagovat rahpet ođđa perspektiivvaid árktalašvuhtii nu, ahte populárakultuvrra govat laktojit davvi mystihkkii ja miela máilbmái.
Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2 -dagus čohkiida gávcci bálddalas akrylamálagovas, mat ovdan buktet Anára gávcci jagiáigge čavčča rájes. Sámekultuvrraid vuoiŋŋa ja luonddugaskavuođa dutki málagovas válljejuvvon govvafáttát buohtastahttimiiguin ráhkadit iežaset máinnaslaš gearddi. Geahčči sáhttá gávdnat dain geažidemiid dovddus sámedáiddáriid dáidagii ja maiddái gávdnat jurdagiid olbmo iežas dáiddavásáhusa šaddamii. Guhkkelabbos geahčadettiin dagus čuohcá čalbmái eanet ivdnin go dárkilis detálljan.
Englanti:
Samuli Kontio (born 1975) is a painter from Finnish Lapland. His works of art are often inspired by the northern nature with all its phenomena. His works opens up new horizons onto the Arctic by combining images from popular culture with the northern mystique and mindscape.
Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2 – The work consists of eight adjacent acrylic paintings illustrating the eight seasons of Inari, starting from autumn. The work examines the spirit of the Sápmi culture and its relationship with nature. The motifs and their analogies create an independent narrative layer to the work: the viewer can find references to the works of renowned Sápmi artists and elements for creating one’s own individual art experience. Seen from afar, the work appears more like coloured surfaces instead of detailed motifs.
Teos on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella.
Tyeji lii olášuttum Taiđuu ovdedemkuávdáá torjuin.
Tuejjõs lij čõõđtum Čeäppõõzz ooudeemkõõskõs tuärjjõõzzin.
Dagus lea ollašuhtton Dáidaga ovddidanguovddáža doarjagiin.
Created with the support of the Arts Promotion Centre Finland.
Samuli Kontion kahdeksanosainen akryylimaalaus Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteen pääaulassa tutkii saamelaiskulttuurien henkeä ja luontosuhdetta
Inarin kunnan ensimmäinen julkisen rakentamisen prosenttitaideteos on valmistunut Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteen pääaulaan. Portfoliohakumenettelyllä valitun taidemaalarin Samuli Kontion (s. 1975) teos koostuu kahdeksasta vierekkäisestä pystypaneelista, jotka ilmentävät Inarin kahdeksaa vuodenaikaa syksystä alkaen.
Teos on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella. Ivalon ala-asteen ja yläasteen oppilaskuntien sekä lukion opiskelijakunnan puheenjohtajat sekä Inarin nuorisovaltuuston edustaja olivat mukana julkisen prosenttitaiteen hakuprosessissa ja taiteilijavalinnassa.
– Lasten ja nuorten osallistuminen taidevalintaan kuvataiteen asiantuntijoiden ja kunnan viranhaltijoiden ohella oli kulttuuritoimelle tärkeää, hehän ovat taideteoksen kanssa samoissa tiloissa päivittäin, kertoo Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen.
Tavoitteena inspiroida ja toimia tilojen tunnusmerkkinä
Kaarteessa opiskelee yhteensä noin 500 esi- ja peruskoulun oppilasta sekä lukion opiskelijaa ja rakennuksessa työskentelee noin 65 koulun työntekijää. Opetustilojen lisäksi rakennus toimii monipuolisena kohtaamis-, harraste- ja kulttuuritilana. Auditorio toimii päivisin oppimistiloina ja muina aikoina elokuvateatterina, teatterinäyttämönä ja konserttisalina. Auditorion, aulan, ruokalan ja liikuntasalin muodostama kokonaisuus mahdollistaa erilaisten yleisötilaisuuksien järjestämisen. Varsinaiset oppimissolut sijoittuvat tämän toiminnallisen ytimen ympärille.
– Taiteen avulla haluamme lisätä rakennuksen käyttäjien viihtyvyyttä ja tuoda esille Inarin monikulttuurista identiteettiä. Toimintojen ytimessä sijaitsevan teoksen tavoitteena on inspiroida, toimia tilojen tunnusmerkkinä ja inarilaisten ylpeyden aiheena, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen sanoo.
Pohjoisen luonto sen kaikkine ilmiöineen on usein lappilaisen Samuli Kontion teosten innoittajana. Hänen teoksensa avaavat uusia näkökulmia arktiseen yhdistämällä populaarikulttuurin kuvastoa pohjoisen mystiikkaan ja mielenmaisemaan. Saamelaiskulttuurien henkeä ja luontosuhdetta tutkivassa teoksessa valitut kuva-aiheet rinnastuksineen muodostavat oman tarinallisen kerroksensa. Katsoja voi löytää niistä viittauksia tunnettujen saamelaistaiteilijoiden teoksiin ja elementtejä omakohtaisen taide-elämyksen muodostamiseen.
– Teosta valmistaessani lueskelin perinteisiä saamelaissatuja ja uudempia seikkailuja, jotka inspiroivat minua paljon. Otin teoksen yhdeksi elementiksi vahvan ääriviivan, josta saattaa syntyä mielleyhtymä sarjakuviin ja sitä kautta tarinallisuuteen, joka ainakin omasta vinkkelistäni katsoen näyttäytyy vahvasti saamelaisuuden osana. Kansalla on tarina, ja tarinalla kokija ja kertoja, joita ilman tarina ei näyttäydy. Tästä syystä tahdoin myös kuvata maisemaan ihmisen, sillä ilman ihmistä ei ole kulttuuria, joka pitäisi luonnon puolta, taidemaalari Samuli Kontio kuvailee.
Kauempaa katsoen Sápmi shoutout 2 – Saamenmaan tunnelmia 2 -niminen teos näyttäytyy enemmänkin dynaamisena värisommitelmana kuin yksityiskohtaisina aiheina. Kontio kertoo harkinneensa tarkkaan ilmaisuaan ja sitä, millainen viesti teoksesta välittyy.
– Teoshan ei kerro minusta, vaan olen pyrkinyt välittämään näkemykseni annetusta aiheesta. Temaattisella tasolla teos sisältää vahvoja latauksia. Taiteellisessa prosessissa taiteilija joutuu väistämättä pohtimaan omasta suomalaisuudestaan seuraavaa historiallista taakkaa. Taideteos alkaa väistämättä edustaa minua suurempia asioita ja huomaan rakentavani siltaa kulttuurien välille.
Teokseen voi käydä tutustumassa Elokuvateatteri Kaarteen lipunmyyntiaikoina.
Inarin kunta haki taiteilijaa toteuttamaan mittatilaustaideteoksen Ivalon koulu- ja kulttuurikeskukseen
Haku on päättynyt!
Ivaloon syksyllä 2022 valmistuvan koulu- ja kulttuurikeskuksen aulaan varattiin tila ja kohdevalaistus taideteokselle, jonka tekijää Inarin kunta haki porfoliohaulla.
Julkisen rakentamisen prosenttitaideteoksen tavoitteena oli lisätä koulukeskuksen käyttäjien viihtyvyyttä ja tuoda esille Inarin monikulttuurista identiteettiä.
"Ivalon koulukeskus tulee toimimaan opetustilojen lisäksi monipuolisena kohtaamis-, harraste- ja kulttuuritilana. Taideteoksen on tarkoitus säilyä ajattomana teoksena näiden toimintojen ytimessä sekä toimia tilojen tunnusmerkkinä ja ylpeyden aiheena", kertoo Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen.
Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät, joilla tuli olla taiteelliseen työskentelyyn soveltuva koulutus ja/tai aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla sekä kyky toteuttaa teos itsenäisesti. Eduksi katsottiin arktisen luonnon tai Inarin paikallisten kulttuurien ymmärtäminen. Jos portfoliohaussa ei olisi löytynyt hankkeen kriteerit täyttävää taiteilijaa, kunta voi tehdä suoratilauksen haluamaltaan taiteilijalta. Taiteen edistämiskeskus tuki julkisen rakentamisen prosenttitaidehanketta 15 000 eurolla.
Portfoliohaku avattiin 27.10.2021 ja se oli avoinna 24.11.2021 klo 15 saakka osoitteessa https://ivalonkoulukeskusportfoliohaku.artcurator.io
Ivalon koulukeskuksen havainnekuvia, julkisen taiteen sijoituspaikkaa ja tilan mittoja kuvaavaa aineistoa löytyy Ivalon ala-asteen koulun sivuilta: https://peda.net/inari/inarin-kunna-koulut/prosenttitaide
Suomenkielinen portfoliohakuilmoitus löytyy linkistä: Portfoliohakuilmoitus
Portfoliohakuilmoitus löytyy inarinsaameksi luettavaksi linkistä:
Portfoliouuccâmalmottâs almolii saje prooseenttaiđuu olášutmân Avveel škovlâkuávdáš -uđâsrakânâsân
Portfoliohakuilmoitus löytyy koltansaameksi luettavaksi linkistä:
Portfolio-ooccâmiʹlmmtõs õlmmsaž sââʹj proseʹnttčeäppõõzz čõõđ viikkmõʹšše Âʹvvel škooulkõõskõs -oođâsrajlma
Portfoliohakuilmoitus löytyy pohjoissaameksi luettavaksi linkistä:
Portfolioohcanalmmuhus almmolaš báikki proseantadáidaga ollašuhttima várás Avvila skuvlaguovddáš-ođđavistái
Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi