Inarin kylän kestävän matkailun skenaariot 2035, aluesuunnittelun Master Plan -hanke

Hankkeen kesto 1.6.2022 - 31.5.2023.

Inarin kylän kestävän matkailun skenaariot 2035, aluesuunnittelun Master Plan -hanketta toteutettiin yhdessä Inarin kylän matkailuyrittäjien, aluekehittäjien ja Inarin kunnan kesken. Hankkeen hallinnoijana toimi Inarin kunta ja hanketta rahoitti Lapin liitto ns. AKKE-rahoituksesta.

Hankkeen tavoitteina oli luoda edellytyksiä liiketoiminnalle, edistää pk-yritysten kilpailukykyä ja edistää kylän ja sen lähiympäristön kehittymistä vetovoimaisena ja kestävän kehityksen mukaisena liiketoimintaympäristönä. Lisäksi hankkeen tavoitteina oli löytää ja dokumentoida synergianäkökohtia Inarin kylän vaikutusalueen kylien kesken ja lisätä omaehtoisen kehittämisen mahdollisuuksia. Tavoitteina olivat myös visionäärisen suunnitelmallisuuden lisääminen, elinvoimaisuuden turvaaminen sekä yritysten että paikallisten asukkaiden näkökulmasta. Inarin kylän toimijat suunnittelivat ja määrittelivät itse mitä tehdään ja mitä saa tehdä kestävän kehityksen nimissä. Hankkeen aluesuunnittelun skenaariomallisessa kehittämistyössä huomioitiin matkailuelinkeinon ja muiden liiketoiminnallisten elinkeinojen tarpeet.

Hankkeen toimenpiteenä oli skenaariomallisen toimintasuunnitelman eli masterplanin teettäminen ostopalveluna. Skenaariotyö tehtiin skenaariotyönä työryhmissä, joissa oli edustajat matkailuyrityksistä, aluekehittäjistä, kunnan viranomaisista, Metsähallitukselta ja paikallisyhteisöstä.

Hankkeen tuloksena syntyi kirjallinen Inarin kylän ja sen läheisen vaikutusalueen matkailun aluesuunnitelma 2-3 skenaarion pohjalta ja siihen liittyvät havainnekuvat. Aluesuunnittelun Master Planin toteutti kilpailutuksen perusteella FCG Finnish Consulting Group Oy.

Hankkeen kokonaisbudjetti oli 45 000 euroa, johon Lapin liiton AKKE-rahoituksesta saatiin 36.000 euroa (80 %). Inarin kunta myönsi hankkeelle 9 000 euron (20 %) kuntarahoituksen.

Hankesuunnitelma (pdf)

Inarin aluesuunnittelun Master Plan loppuraportin voi pyytää osoitteesta yrityspalvelut@inari.fi. Tiedosto on niin suuri, että sen lataaminen nettisivulle ei onnistu.

Lisätietoa: Inarin kunta, Yritys- ja kehittämispalvelut, yrityspalvelut@inari.fi.

 
Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: